שלום , מעוניינת לייבא לחנות שלי ( רשומה במעמ כחוק ) כמות של 50 שעונים חכמים שראיתי ובדקתי מסין .
לא הצלחתי להבין את נושא המכס ולכן מתעכבת עם ההזמנה .
נאמר שהזמנתי ושילמתי ( דרך אליבאבא לדוגמא ) והמשלוח הגיע לארץ . איזה עלויות נוספות ישנן עליו ? האם משלמים מראש ? מעוניינת לעשות הכל כחוק, קראתי באתר של רשות המיסים אולם הדברים אינם לגמרי ברורים מבחינת אופן הביצוע ...
החבילה תשלח בדואר , אני צריכה לדווח עליה מראש ? להניח שיעלו על זה ואז ישלחו לי התראה ? איך זה עובד ? אשמח לסיוע :) תודה
שלום,
50 יחידות של שעונים תמיד יחשבו ע"י המכס כיבוא מסחרי. כיוון שאדם פרטי לא קונה 50 שעונים.
פרט לתשלום מע"מ ודמי שחרור יבדקו אם חל מכס על המוצר ותשלמי גם מכס במידה וזה חל.
הרחבה בנושא תוכלי לרכוש תחת שירותי האתר.
בהצלחה,
ניסים שלום,
זהו אתר ופורום שעוסק בנושאי ייבוא מסחריים.
מי שחייב אותך צריך להסביר את מהות החיוב וסיבתו, אבל דע לך שרבים מחלקי כלי רכב ביבוא אישי יש עליהם מס מצטבר בסך 39.46%. דרך אגב בלימוד מוקדם לפני הרכישה אם היית קונה ושולח כל חלק בנפרד כנראה שלא היית משלם כלום כי כל חבילה הייתה מתחת 75$.
בברכה,
האם ניתן ליבא אופני הרים חשמליים?
אני מתכוונת לקנות אותם בפורטוגל ולהביא אותם עימי במטוס כמזוודה.
האם ניתן לעשות זאת.
מה % המכס החל על אופניים כאלהו?
אשמח לקבל מידע ועצה בנושא במהרה.
תודה
חווה
שלום,
האתר עוסק בתחום היבוא המסחרי ולא בנושאי יבוא אישי.
למרות זאת אגיד שאינני ממליץ על יבוא אישי במזוודה היות ועל פי "תעריף המכס"
פרט 8711000000 - אופניים עם מנוע עזר ביבוא אישי - נכון לתאריך היום, נדרש:
"בידי היבואן אישור מעבדה לרכב על עמידת האופניים עם מנוע עזר בדרישות משרד התחבורה".
היות ונדרש "מסלול אדום" ותשלום 17% מע"מ והיות וזה החוק היבש, אין לדעת תגובתו של מוכס כזה או אחר בנתב"ג לצורך באישורים.
נסי קודם להשיג את האישורים הנדרשים ורק אז לרכוש את האופניים ושישלחו לך ואל תקשרי זאת דווקא לנסיעה.
שלום רב, הנני בעלים של אתר במסחר אלקטרוני המתעסק בביגוד. רוב לקוחותי שוכנים בגרמניה, כל המשלוחים ללא יוצא מן הכלל נתקעים במכס ומחוייבים בתשלום מופרך מצד הלקוח. לדוגמא: חבילה במשקל 1 ק׳׳ג, בערך של 35 יורו אשר בתכולתה חולצה, מכנס וכובע תחויב ב22 יורו. כיצד יש לנהוג עם משלוחים לגרמניה וכיצד להימנע מעיכובים אלו ומתשלומים כאלה בעתיד?
שלום,
המכס בגרמניה אכן ידוע כבעייתי וקפדני.
חשבונית הקניה כמו גם הצהרת המכס עם ערך אמיתי ונכון צריכה להיות מוצמדת בשקית שקופה מחוץ לחבילה ולא בתוך החבילה.
האם כך אתה שולח ?
כמובן שאתה כשולח אינך יכול להשפיע על המכס הגרמני, החלטותיו ולאן החבילה תתגלגל.
חבילות נשלחו עד כה עם הצהרת מכס בלבד. דבר שלא סייע כלל בזמני ההמתנה במכס.
האם אישור ופירוט החשבון מפייפאל עם שם הנמען ופרטיו על גבי החבילה יכול לסייע? או שיש לצרף קבלה/חשבונית בלבד? מצורפת דוגמא
שלום,
תקרא שוב מה כתבתי. הדגש הוא על חשבונית קניה ועל הצהרת מכס שהכל יושב גלוי בכיס ניילון חיצוני מודבק לאריזה מבחוץ. (כמו שעושות חברות הקורייר - המשלוחים המהירים).
ברגע שיש רק הצהרת מכס פשוטה או ניירת בתוך החבילה או ללא ניירת כלל החבילה בגרמניה מעוקבת.
נסה את השיטה הזאת וראה אם יש שינוי.
שיהיה בהצלחה...
תיאור הפריט חייב להיות מפורט ולא כללי.
הנה מה שכותבים באתר הדואר: "יש לתאר את תכולת הפריט באופן פרטני ואין להסתפק בתיאור כללי כ"מוצר מזון" או "ביגוד"."
אני לא יבואן או בעל עסק. ומעולם לא מכרתי ברשת מוצר. (אני איש הייטק מקובע).
לפני שנה עיצבתי 100 מחזיקי מפתחות בסין, עם כיתוב שמתאים לקבוצת הספורט של הבן שלי.
בסוף השנה הבן שלי שמח לחלק אותם לילדי הקבוצה. (כל הורה היה אחראי להביא משהו).
עלות ההזמנה היתה 75$ למחזיקים (עלות מוצר היא 0.75$) , 85$ לפדקס ו30$ לגרפיקאי של המפעל בסין.
הגיעו 100 המחזיקים וחולקו.
כל ההזמנה מגיעה בקופסא בגודל מיקרוגל (כי כל מחזיק מגיע בקופסת קרטון קטנה) בערך במשקל 4-7 ק"ג (אני לא ממשי זוכר)
עכשיו ביצעתי את אותה ההזמנה (עם כיתוב שונה למטרה שונה, אך לא למכירה) ולאחר ההזמנה ראיתי שהזמנת מעל 30 יחידות נחשבת ליבוא.
האם זה לא חוקי וההזמנה הקודמת חמקה לממונים על העניין בראשויות?
(לא יכולים לייצר כאלו בארץ ויש לי עבודה מסודרת עם שכר הולם ואין לי סיבה למכור מחזיקי מפתחות).
במידה ומחייבים אותי לספק מסמכים של בעל עסק כדי לקבל את החבילה - יש לי אפשרות לערער\לדבר עם מישהו לגבי שחרור?
שלום,
על פי ההיגיון אין צורך לבן אדם אחד לייבא 120 מחזיקי מפתחות
ולכן כמות זאת נחשבת כמות מסחרית.
החבילה הראשונה כנראה חמקה... והרווחת.
בטרם תוותר על החבילה וכשתקבל את הפניה להצגת מסמכים, הסבר במכס את מה שהסברת לי פה.
רק הגורם המעקב כלומר המכס הוא הכתובת.
יש בסין הרבה יצרנים שקוראים לכלי הזה סגווי.
גם לחברה המקורית יש כעת עוד כלים, לכן רצוי לברר לפי מספר קטלוגי של הדגם המקורי אותו אתה רוצה ולא רק לפי השם הכללי.
אופיר תודה על התגובה אני התכוונתי לשאול היות ואני רוצה את הכלי של חברת סגוויו האם אני יכול לעקוף ולקנות אותו אצל החברה היצרנית במחיר זול משמעותי מאשר בארץ
שלום רב,
מעוניינת לפתוח חנות קטנה ולייבא בגדים מאיטליה. אם אני רוצה לנסות ולהביא כמות קטנה של 200 פריטיים בערך בשווי של 2000 יורו מקסימום במזוודות ולא לשלוח עם חברה. האם אפשר לעשות את ככה וזה חוקי ורק לעבור בפס האדום ולשלם מכס בשדה תעופה? או שזה אל עובד ככה?
שלום,
ניתן לייבא גם במזוודות... אבל הכי חשוב שתהיי רשומה במע"מ טרם יציאתך לקניות אחרת את עלולה להתקל בבעיה בשחרור יבוא מסחרי.
הדרכה ביבוא בגדים ניתן לרכוש בדף הנקרא שירות הדרכה ליבואנים.
שלום לכולם,
אני חדש פה נעים מאד, אני שואל, אם אני שולח מהארץ לסין, חומר שבונים לי אותו במפעל שם בסין,ומחזירים לי אותו חזרה,בנוי, האם אני חייב לשלם מכס בכל מקרה או שיש אפשרות להוכיח שזה אותו מוצר, שעושה הלוך חזור,
אשמח לתשובה (אלוף אמיתי מי שיש לו קישור למידע בנושא)